HIERONTAPALVELUT:

Klassinen hieronta on yksi yleisimmin käytetyistä hoitomuodoista tuki- ja liikuntaelinongelmissa. Se on kokonaisvaltaista hoitamista – terveyden edistämistä, ylläpitämistä ja korjaamista sekä kipujen ehkäisyä ja helpottamista. Se tehdään joko kokovartalolle tai vartalon osa-alueelle, esim. niskan ja hartioiden alueelle.

Urheiluhieronta on toinen muoto, jota käytetään tyypillisesti urheilusuorituksen jälkeen. Sitä voidaan myös käyttää enne urheilusuoritusta ja sen aikana. Hieronnan tarkoituksena on valmistella urheilija huippusuoritukseen, vähentää lihasten väsymystä, lievittää turvotusta, vähentää lihasjännitystä, edistämään lihasten kimmoisuutta ja/tai ennaltaehkäisemään loukkaantumisia.

Urheiluhierontaa käytetääni valmistelemaan urheilija seuraavaan harjoittukseen tai kilpailuun, saamalla palautuminen nopeammin aikaan.

Urheiluhieronnan ajatellaan soveltuvan ainoastaan huippu-urheilijoille, tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Urheiluhieronta sopii siis sekä urheilijoille, että ns. tavallisillekin ihmisille, iästä riippumatta. Urheiluhieronnalla on klassista hierontaa tehokkaampi ja lihasta muokkaavampi vaikutus.

Kokonaisuudessa käytän hoidossani perinteistä klassistahierontaa, urheiluhierontaa, kuuma- ja kylmähoitoja sekä passiivisia venytyksiä. Tarvittavat venytys ohjeet ja kotihoito-ohjeistus kuuluvat osana hoitoa.

Hieronnan hyödyt / vaikutukset:

Lihaskireyden poistaminen

Hoitaa ylirasitustiloja lihaksissa

Kivun poistuminen ja lievittyminen

Jännitystilojen ennalta ehkäisy

Nivelten liikkuvuuden parantuminen

Aineenvaihdunnan vilkastuminen sekä kuona-aineiden poistuminen

Palautumisen nopeuttaminen työstä ja/tai liikunnasta

Unettomuus ja unen laatu

Keskittymiskyky paranevat

stressi vähenee

jännityspäänsäryt

tuki- ja liikuntaelinten ongelmat ja sairaudet

Kivun lievitys

Lihaskrampit

Huimaus

Käsien ja sormien puutuminen

……

 

ESIMERKKEJÄ HOITOAJOISTA

30 min Niskahartiaseutu

45 min Selkä- ja niskahartiaseutu

60min Jalat

90min Selkä- ja niskahartiaseutu + kädet

90min Jalat + selkä